Za socijalnu zaštitu 400 miliona u 2014.

49

Na današnjoj sednici članovi Gradskog veća usvojili su Program unapređenja socijalne zaštite u 2014. godini koji definiše prava i usluge iz ove oblasti i za koji će biti izdvojeno 400.835.000 dinara.

Na današnjoj sednici članovi Gradskog veća usvojili su Program unapređenja socijalne zaštite u 2014. godini koji definiše prava i usluge iz ove oblasti i za koji će biti izdvojeno 400.835.000 dinara. Usvojen je i Program dotacija nevladinim organizacijama u ovoj oblasti, a reč je o projektnim aktivnostima Crvenog krsta i organizacija osoba sa invaliditetom.

Za preventivnu zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda u 2014. godini, Programom koji je usvojilo Gradsko veće, za civilnu odbranu i usluge civilne zaštite biće izdvojeno 29,5 miliona dinara iz gradskog budžeta. Najveći deo novca biće usmeren u uređenje vodotokova.

Grad Kragujevac će i ove godine uzeti učešće u finansiranju časopisa „U službi humanosti“ Crvenog krsta. Reč je o dvobroju koji promoviše primere dobre prakse u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite u našem gradu.

Оставите одговор