Udruženje *Duga* i OŠ *12. septembar* obeležili Dan osoba sa invaliditetom

21

Povodom međunarodnog Dana osoba sa invaliditetom, udruženje „Duga“ četvrtu godinu zaredom, za svoje goste, organizovalo je maskenbal i prigodan program.

Povodom međunarodnog Dana osoba sa invaliditetom, udruženje „Duga“ četvrtu godinu zaredom, za svoje goste, organizovalo je maskenbal i prigodan program.

Mališani okupljeni oko udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom „Duga“, maskirani u kostime koje su sami kreirali, prikazali su svojim dragim gostima iz OŠ“Vera Radosavljević“ i institucija sa kojima sarađuju, program koji su uvežbali na kreativnim radionicama. Tako su na najlepši način promovisali moto ovogodišnjeg Dana osoba sa invaliditetom „Uklonimo barijere, otvorimo vrata, inkluzija za sve“.

Udruženje „Duga“ formirano još 1986. godine, aktivno radi od 2007. godine kada su, uz pomoć lokalne samouprave, uređene prostorije i okuplja tridesetak aktivnih članova.

„Imamo veliku podršku opštinskih institucija i trenutno realizujemo dva projekta: „I ja volim internet“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Negotin i Ministarstvom za telekomunikacije i projekat personalnih asistenata, „Držimo se za ruke“ Ministarstva za rad i socijalnu politiku.“ – istakla je Miroslava Zdravković, sekretar udruženja „Duga“.

I u Osnovnoj školi „12. septembar“ obeležen je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Prigodan program za goste, učenike prvog i drugog razreda osnovne škole „Vuk Karadžić“, priredili su učenici škole, koja obrazuje decu sa posebnim potrebama, a otvorena je i izložba radova nastalih na kreativnim radionicama i časovima. Učenici dve škole imali su priliku i za kraće druženje

Preuzeto: negotin.rs

 

 

Оставите одговор