Ласло Шурањи спортиста године Новог Бечеја

0

У организацији Спортског савеза општине Нови Бечеј, у препуној хали СРЦ Јединство, за најуспешнијег спортисту општине у 2013. години проглашен је параолимпијац Ласло Шурањи

У организацији Спортског савеза општине Нови Бечеј, у препуној хали СРЦ Јединство, за најуспешнијег спортисту општине у 2013. години проглашен је параолимпијац Ласло Шурањи који је на Европском првенству у стрељаштву за особе са инвалидитетом, у дисциплини ваздушна пушка, стојећи став на 10 метара, новим светским и европским рекордом (206,4 круга) освојио златну медаљу. На истом такмичењу Шурањи је освојио сребрну медаљу у троставу дисциплине малокалибарска пушка на 50 метара, на Светском купу у Анталија сребрну медаљу у дисциплини стандардна пушка стојећи став, а бронзану у дисциплинуи падајућа мета. Награду Ласлу Шурањију уручио је Зоран Мићовић, председник Параолимпијског комитета Србије.

Други на листи најуспешнијих је екс репрезентативац Србије и актуелни првак државе у куглању Жолт Киш, члан Јединства. На трећем месту је рукометаш Ђорђе Вујацков, капитен новобечејског Јединства, члана Друге лиге север.

Најуспешнија сениорка је одбојкашица Вања Иванчев, чланица ОК Јединство, у кадетској конкуренцији првакиња Војводине у теквонду и вицешампионка Србије Ребека Патаки, а најуспешнија пионирка је Касија Милошевић, чланица Карате клуба Сен паи, другопласирана у борбама на Светском шотокан карате првенству одржаном у Новом Саду.Најуспешнија екипу је ЖФК Нови Бечеј, која се после три године играња у Првој лиги пласирала у Суперлигу Србије.За тренера године проглашен је Јован Станчић, тренер Карате клуба Сен паи из Новог Бечеја.

Најперспективнија такмичарка је куглашица Јединства Бригита Золнаи, актуелна пионирска првакиња Србије у појединачној конкуренцији и комбинацији. Најперспективнији млади такмичар је првак Војводине и Србије у асаватеу и кунгфу вушу Милан Ђурић, члан Клуба борилачких спортова Јединство. Најуспешнија школа је ОШ „Др Ђорђе Јоановић“ из Новог Милошева, а најбољи спортиста школарац Дејан Јоцковић из ОШ „Јосиф Маринковић“ из Новог Бечеја.

Слушаоци Радија Нови Бечеј гласали су за најпопуларнијег спортисту општине, та ласкава титула припала је Данијелу Павловићу, кошаркашу Јединство.

 Признање дописнику ДневникаСпортски савез општине Нови Бечеј је за посебан допринос афирмацији и развоју спорта Специјално признање доделио дописнику „Дневника“ и спортском хроничару Стевану Давидовићу, који пуних 40 година прати и извештава са спортских борилишта у новобечејској општини, а аутор је пет спортских монографија.

Оставите одговор