Студенти деци слаткишима улепшавају празнике

0

У оквиру акције „Осмех на дар“ студенти новосадског Универзитета на Правном, Филозофском и факултетима техничких наука и физичке културе прикупљају материјалну помоћ за угрожене породице и институције које брину о сиромашној, болесној и деци са инвалидитетом.

Активисти ове акције ће дежурати на факултетима од 9. до 20. децембра и сви ће моћи да приложе донације за децу у холовима факултета где ће их дочекати активисти и кутија за прилоге.

Како каже Љиљана Шеган, једна од активисткиња хуманитарне студентске акције на Факултету техничких наука, одзив њених колега и запослених на овој високошколској институцији је нешто мањи него претходне године, али с обзиром на то да је тек други дан акције, очекују још донација.

– За сада прикупљање донација иде добро, а мада их је претходне било више, надамо се већем одзиву студената ове године. Поред ФТН-а, који је годинама део ове акције, прошле године акција је покренута и на Правном, а од ове године ће бити и на Филозофском факултету и ДИФ-у – каже Шеганова и додаје да студенти  препознају хуману идеју ове акције и на сваки начин покушавају да допринесу слаткишима, школским прибором и играчкама. Један од њих, Горан Девић, каже да је и прошле године донео  слаткише јер сматра да се таквим ситницама може неко усрећити, тако да се сада одлучио да приложи донацију.

На Филозофском факултету, који први пут учествује у акцији, одзив је много мањи, пре свега због тога што студенти нису довољно упућени.

– Студенти и професори гледају и распитују се и зато мислимо да ће до краја бити више прилога – каже један од активиста на Филозофском факултету.

Поред прикупљања донација на самим факултетима, juče je у 21 сат организована  хумантирна журка у клубу „Хипнотик“ на Булевару Михајла Пупина, чији ће посетиоци моћи да оставе и свој добровољни прилог у виду новца а сав приход биће утрошен за набавку материјалне помоћи.

“Осмех на дар”, хуманитарна, сада већ традиционална, акција српских студената државних универзитета почео је као фонд у фебруару 2009. године на Правном факултету са циљем да помогне угроженим групама, уз поштовање принципа солидарности, па зато буидући академски грађани и позивају све људе добре воље да својим доприносима помогну ову акцију и улепшају новогодишње празнике малишанима којима је то потребно.

Оставите одговор