U kojim ulicama pauk odnosi automobile

26

Najnepopularnije vozilo u prestonici pauk „Parking servisa“ najčešće možete videti na najprometnijim gradskim ulicama. U JKP „Parking servis“ ističu je broj nepropisno parkiranih vozila smanjen, da dnevno uklone oko 120 automobila, a da su najviše disciplinovali vozače u Bulevaru kralja Aleksandra.

PARKING – Broj intervencija pauka je najdrastičnije smanjen u Bulevaru kralja Aleksandra, zatim, u manjoj meri, u okolini Kalenić pijace i Slavije, Resavskoj, Njegoševoj, Francuskoj, ulicama 27. marta i Kraljice Marije. Broj vozila koja su uklonjena zbog parkiranja na šinama, raskrsnicama i pešačkim prelazima, takođe je u blagom padu. Izvesno poboljšanje primetili smo i u okolini pijaca – kaže Dejan Nerandžić iz JP „Parking servis“.

U ovom preduzeću pretpostavljaju da se do boljih rezultata došlo najviše zbog brze reakcije saobraćajne policije i „Parking servisa“.

– Od 2011. u funkciji je sistem „Pauk video nadzor“. Ovaj projekat je značajno ubrzao proces prenosa nepropisno parkiranih vozila, smanjenje troškova, kao i kontrolu dizalica na terenu – priča Nerandžić.

Bahatost vozača ogleda se i u činjenici da se neretko parkiraju i na mestima strogo obeleženim za određeni kategoriju građana ili učesnika u saobraćaju.

– Svakodnevno odnosimo do 10 vozila sa mesta rezervisanih za osobe sa invaliditetom i 15 do 20 automobila sa pešačkih prelaza. Saobraćajnice kojima se kreću vozila javnog gradskog prevoza, a prvenstveno one u kojima se nalaze tramvajske šine, imaju prioritet, jer svaki zastoj dovodi do odstupanja od reda vožnje, gužvi i velikih kašnjenja – kaže Nerandžić.

Nerandžić naglašava da radnici pauka svakodnevno posebnu pažnju pridaju ulicama u okolini škola, vrtića i zdravstvenih ustanova.

U ovim ulicama pauk parking servisa najčešće dežura
– Bulevar kralja Aleksandra
– Kralja Milana
– Nemanjina
– Cara Dušana
– Dž. Vašingtona
– 27. marta
– Kraljice Marije
– Mekenzijeva
– Njegoševa
– Resavska
– Cetinjska
– Hilandarska
– Makedonska
– Svetogorska
– Takovska
– Despota Stefana
– Francuska
– Vojvode Stepe
– Požeška

Оставите одговор