Борба за живот

0

КИКИНДА: Представници Сaвеза организација ампутираца Србије одржали су у уторак, 26. новембра, седницу Управног одбора у свечаној сали Општине Кикинда.

КИКИНДА: Представници Савеза организација ампутираца Србије одржали су у уторак, 26. новебра, седницу Управног одбора у свечаној сали Општине Кикинда. Централа савеза је у Кикинди, а и простор у општинској згради прилагођен је особама са инвалидитетом, јер је постављена покретна платформа која довози до сале.

-Не постоји закон о удружењима особа са инвалидитетом и зато тешко добијамо помоћ од донатора и других, који би могли да нам омогуће рад са нашим члановима. Психички моменат је јако битан и ми их убеђујемо да изађу из својих домова и да су и даље део друштва. Да се боре да живе нормално – каже Золтан Молдваи, председник Савеза.

На дневном реду, између осталог, било је усвајање програмских активности за 2014. годину, како би Савез могао да конкурише код Министарства рада, социјалне политике и запошљавања. Савез организација ампутираца Србије постоји пет година и чини га 18 удружења. У кикиндској општини окупља 220 чланова, али је много више људи са ампутацијом. Представници Удружења су позвали све који желе да се учлане, јер је основано и предузеће за израду помагала, које ће снабдевати чланове.

Оставите одговор