Stipendije za srednjoškolce i studente sa invaliditetom

0

Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu
Beogradski srednjoškolci i studenti sa invaliditetom potpisivali su 10. oktobra u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu ugovore za dodelu stipendija u 2013. godini.

Beogradski srednjoškolci i studenti sa invaliditetom potpisivali su 10. oktobra u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu ugovore za dodelu stipendija u 2013. godini. Gradske stipendije dobilo je ukupno 389 srednjoškolaca i studenata i 97 srednjoškolaca i studenata sa invaliditetom. Stipendije na mesečnom nivou u iznosu od 11.000 dinara dobijaju srednjoškolci, a 13.000 dinara studenti.
–  Ideja grada Beograda, od kada je ustanovljeno ovo pravo studenata i srednjoškolaca, jeste da svi oni koji pokazuju izuzetne rezultate u toku školovanja i studiranja mogu da očekuju pomoć grada. U razgovoru sa studentima i srednjoškolcima shvatili smo da su oni neko ko će nam biti budući partner u kreiranju ne samo socijalne politike nego i u kreiranju politike Beograda koja se odnosi na one koji se tek školuju. Ova novčana pomoć znači mnogo u nadogradnji njihovog znanja jer će mnogi od njih, na našu sreću, biti postdiplomci i doktori nauka – istakla je sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić. Prema njenim rečima, potpisivanje će trajati do 14. oktobra, jer je veliki broj stipendija za srednjoškolce i studente koji su pokazali izuzetne rezultate u toku svog školovanja. Milanka Nikolić je na četvrtoj godini Filološkog fakulteta i ova stipendija joj mnogo znači jer se sama izdržava. Ona kaže da se priprema i za doktorske studije, a u budućnosti bi volela da pomaže upravo osobama sa invaliditetom.

Оставите одговор