Srbiji zlato i bronza

0

STONI TENIS EP ZA SPORTISTE SA INVALIDITETOM

Reprezentacija Srbije u stonom tenisu za sportiste sa invaliditet0m okitila se sa dva odličja na Evropskom šampionatu koje se održava u italijanskom gradu Linjano. Borislava Perić-Ranković osvojila je zlatnu, a Mitar Palikuća bronzanu medalju.

Perićeva je u finalu pobedila Nemicu Sandru Mikolsek 3:1, a pre toga, u polufinalu, posle velike borbe Engleskinju Džil Roj 3:2. Palikuća je u četvrtfinalu savladao Čeha Tauša sa 3:2 iako je gubio 0:2 i 5:8 u trećem setu, uspeo je da načini podvig. U polufinalu je izgubio od Norvežanina, Tomasa Urhaua, olimpijskog šampiona, 2:3 i zadovoljio se bronzom. Do četvrtine finala stigli su i Nada Matić, koja je eliminisana od finalistkinje Sandre Mikolsek, kao i Goran Perlić, koji je izgubio od Ukrajinca Jačika. Na korak do medalje bila je i Zorica Popadić posle pobede u duelu sa evropskom prvakinjom iz Splita Šveđankom Ingelom Lundbak. Za direktan ulazak u polufinale trebalo je da pobedi slabiju suparnicu, Slovenku Andreu Dolinar, ali je izgubila sa 0:3 i ostala bez četvrtine finala.

– Zadovoljni smo dosadašnjim učinkom i trener Lazar Kurteš i ja, tim pre što su ponovo osvojene dve medalje – kaže Zlatko Kesler, selektor naše reprezentacije. – Ekipni deo Evropskog šampionata počinje danas, a Srbija će imati predstavnike u muškoj konkurenciji, dok se na žalost u ženskoj konkurenciji neće održati takmičenje u kojoj je trebalo da naše dame brane zlatnu medalju.

Оставите одговор