Održan evropski parabiciklistički kup

40

U Beogradu je 28. i 29. septembra 2013. godine, u organizaciji Biciklističkog saveza osoba sa invaliditetom Srbije, po peti put održan Evropski Kup u parabiciklizmu, jedinstveno i najviše takmičenje ovog ranga u Srbiji i zemljama okruženja.

Takmičenje  je održano  u okviru Evropskog Kupa, a visok nivo organizacije uvrstio ga je, kao stalnu trku, u međunarodni kalendar Svetske biciklističke organizacije. Glavni pokrovitelj takmicenja je Sekretarijata za sport i omladinu i kao takvo priznato je kao stalna manifestacija od interesa za Grad Beograd. Poseban doprinos za visok nivo tehničke organizacije dali su Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda i Biciklistički savez Beograda.

U dva dana i dve različite discipline –  drumska trka i trka na hronometar u kojima je učestvovalo  preko četrdeset takmičara iz 10 zemalja Evrope (Italija, Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore, i Srbije), a poseban kuriozitet i nivo takmičenja dokazuje učešće trostrukog svetkog  prvaka Garido Markeza  iz Venecuele. Naši najbolji parabiciklisti i ovog puta su ostvarili zapažene rezultate i  potvrdili da sa  optimizmom možemo računati da ponovo ostvarimo  visok plasman u Evro Kupu i potvrdimo paraolipijsku normu za 2016. godinu. Tandem Milan Petrović i Goran Šmelcerović je potvrdio da nisu slučajno bili učesnici paraolimpijskih  igara u Londonu i na ubedljiv način su trijumfovali u drumskoj trci, a isti uspeh potvrdili su i u vožnji na hronometar.
Zlato za Srbiju osvojili  su  Danijela Jovanović kao i  Marko Nikićijević u obe konkurencije,  Slobodan Radovanović je osvojio zlatnu i bronzanu, a treća mesta osvojili su još i Stefan Đukelić i Miloš Glavonjić  u svojim kategorijama. Svi učesnici su posebno istakli visok nivo organizacije i time nas obavezali da već od sledeće godine razmišljamo o povećanju broja učesnika a samim tim i nivoa takmičenja.

 

Оставите одговор