Novi Sad: Otvorena Kancelarija za osobe sa invaliditetom

47

Ovim potezom je ostvarena obostrana otvorenost u komunikaciji, jer će od sada sve aktivnosti biti usmerene ka njima, odgovori će biti lakše dostupni, a probleme će moći da rešavaju zajedno sa lokalnom samoupravom, naveo je gradonačelnik Miloš Vučević

NOVI SAD – Kancelarija za osobe sa invaliditetom, koja je otvorena danas u Novom Sadu, funkcionisaće u okviru Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu i obavljaće poslove vezane za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom na teritoriji grada.

Time je Novi Sad postao prva i jedina lokalna samouprava u Srbiji koja je otvorila Kancelariju za osobe sa invaliditetom.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je na otvaranju kancelarije da je Novi Sad postao lider u državi u pogledu efikasne saradnje sa osobama sa invaliditetom.

Ovim potezom je ostvarena obostrana otvorenost u komunikaciji, jer će od sada sve aktivnosti biti usmerene ka njima, odgovori će biti lakše dostupni, a probleme će moći da rešavaju zajedno sa lokalnom samoupravom„, dodao je Vučević.

Kancelarija će se baviti pružanjem brzih odgovora i informacija strankama i udruženjima osoba sa invaliditetom, a poseban segment će biti praćenje donatorskih konkursa i saradnja sa potencijalnim domaćim i stranim donatorima.

Posao kancelarije biće i prikupljajne podataka za izradu programa sprovođenja Akcionog plana pristupačnosti, kao i učešće u izradi softverskog programa za vođenje evidencije pristupačnosti.

Radno vreme Kancelarije za osobe sa invaliditetom, koja se nalazi na prvom spratu poslovnog centra „Apolo“ u Novom Sadu, biće od 7.30 do 15.30 casova.

Оставите одговор