Hitna pomoć spremna da omogući gluvima lakši pristup

32

Hitna pomoć Beograd je voljna da podrži instaliranje softvera koji bi omogućio gluvima pristup toj hitnoj službi putem SMS poruke.

Na sastanku predstavnika Gradske organizacije gluvih Beograda sa rukovodstvom Hitne pomoći predočen je rad softvera i ustanovljeno je da postoje tehnički uslovi za realizaciju ovog projekta, izjavio je za naš portal Miroslav Mihajlović, direktor firme LMG, koja je donirala softver za pristup hitnim službama.

On je rekao da će softver omogućiti svim gluvima u Beogradu, koji su registrovani u Gradskoj organizaciji gluvih, da putem SMS poruke pozovu hitnu pomoć i da to urade bez ičije asistencije. SMS poruka moći će da se pošalje sa bilo kog telefona, tj. za ovu uslugu neće biti potreban android telefon.

Uskoro bi trebalo da počne test faza i u Hitnoj pomoći i u Policijskoj upravi Beograd, koja je takođe podržala projekat, rekao je Mihajlović i  napomenuo da je, uporedo sa testiranjem softvera, potrebna i ozbiljna edukacija u Gradskoj organizaciji gluvih Beograda o korišćenju aplikacije.

„Hitne službe rade jedan zaista naporan posao i ne treba ih trošiti više nego što moramo“, rekao je on.

Оставите одговор