Sudjelujte u manifestaciji ‘Hrvatska volontira’

0

Riječ je o manifestaciji kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos društvu u kojem žive i u kojem se takav doprinos cijeni

Hrvatska mreža volonterskih centara koju čine četiri regionalna volonterska centra (Volonterski centar Osijek, Udruga Mi-Volonterski centar Split, Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka i Volonterski centar Zagreb) treću godinu zaredom organizira manifestaciju Hrvatska volontira!.
Riječ je o manifestaciji kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos društvu u kojem žive  i u kojem se takav doprinos cijeni.
Manifestacija Hrvatska volontira! održat će se 21. rujna 2013., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje. Prošlogodišnja kampanja održana pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske rezultirala je sa 154 volonterske akcije na području cijele Hrvatske u koje je bilo uključeno 2165 volontera, koji su volontirajući taj dan nesebično poklonili društvu ukupno 8958 sati.
Kako bi se osiguralo što veće sudjelovanje građana, pozivamo vas da se pridružite akciji Hrvatska volontira! s aktivnostima u koje uključujete volontere, bilo da se radi o već postojećim, redovnim aktivnostima Vaše organizacije ili o nekim novim aktivnostima, a koje će se odvijati 21. rujna. Aktivnosti mogu obuhvatiti različita područja: direktni rad s korisnicima različitih socijalnih usluga, promociju i zaštitu ljudskih prava, kulturu, ekološke akcije, nenasilnu komunikaciju, uređenje vanjskog i unutarnjeg prostora. Cilj je promovirati volonterske programe u organizacijama kao i samo volonterstvo kao građansku vrlinu i naviku srca.
Obrazac za prijavu možete preuzeti na stranici volonterskog centra Zagreb i poslati do 6. rujna na zvs@vcz.hr.
Unesene informacije uvrstiti će se u objedinjeni popis koji će kao takav biti dostupan javnosti objavom kroz medije na nacionalnoj i lokalnoj razini od strane Hrvatske mreže volonterskih centara.

Оставите одговор