Javni rad za šest osoba sa invaliditetom

65

Društvo za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO), sprovešće, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, javni rad u okviru kog će biti angažovano šest osoba sa invaliditetom.

Društvo za pomoć Mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO), sprovešće, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, javni rad u okviru kog će biti angažovano šest osoba sa invaliditetom. Prema rečima Miroslava Đorđevića, predsednika ovog društva, ovim osobama je pružena prilika da privremeno budu upošljene.

– Mi smo tražili 15 osoba sa invaliditetom, kako bi pružili priliku da što veći broj ljudi nađe privremeno zaposlenje, ali smo od nadležnog Ministarstva, zbog teške ekonomske situacije, dobili odobrenje za šest. Ove osobe sa invaliditetom će biti angažovane u radionicama i praviti predmete od gline, keramike i drveta, koje ćemo kasnije, sa decom iz centra „Mozaik“ prodavati na izložbi. Sav prihod od prodaje pedmeta biće iskorišćen za izlet koji će biti organizovan za decu sa invaliditetom – rekao je Đorđević.

Оставите одговор