Centar „Živeti uspravno“ traži pomoć

25

Centar „Živeti uspravno“ zatražio je od pokrajinskih i gradskih vlasti da obezbede finansijsku pomoć za tu organizaciju za pomoć osobama s invaliditetom, kako ne bi došlo u pitanje sprovođenje programa na koje je trenutno upućeno 250 korisnika.

Centar „Živeti uspravno“ zatražio je od pokrajinskih i gradskih vlasti da obezbede finansijsku pomoć za tu organizaciju za pomoć osobama s invaliditetom, kako ne bi došlo u pitanje sprovođenje programa na koje je trenutno upućeno 250 korisnika. Centru je neophodna hitna novčana podrška u iznosu od tri i po miliona dinara, zbog obaveza prema Poreskoj upravi, zaposlenima i saradnicima, kao i za školarinu za dvoje stipendista.

– Ako ne obezbedimo novac, nećemo više moći da sprovodimo program personalne asistencije bez kojeg osobe s invaliditetom ne bi mogle da studiraju, rade, a većina njih ni da ustane iz kreveta. Ugrožen je i program namenjen učenicima i deci koji pohađaju redovne škole i vrtiće, kao i program za pristupačnost koji se bavi programima formiranja pristupačnog okruženja za osobe s invaliditetom – kaže Milica Ružičić-Novković, predsednica centra.

Ako se usluge koje traju pet godina prekinu, 15 ljudi će ostati bez posla.

Оставите одговор