Javni radovi put do stalnog posla

0

Sajam zapošljavanja za osobe sa invaliditetom
Javnim preduzećima i ustanovama bili su potrebni: administrativni radnici, portiri, čuvari, radnici građevinske struke, moleri, stolari, pomoćni radnici na uređivanju javnih površina, i po jedan medicinski tehničar i pravnik. Predstavnici javnih ustanova naglasili su da su zadovoljni prijavljenim kandidatima, a kako je nagovešteno, deo osoba koji dobijaju posao kroz projekat javnih radova po završenom programu moći će da se nada stalnom zaposlenju.

Uz posredništvo Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalne samouprave, 49 osoba sa invaliditetom sa teritorije Šabca dobiće posao na određeno vreme.

Veliki broj osoba sa invaliditetom posetio je prošlog četvrtka štandove na Sajmu zapošljavanja gde su javna preduzeća ponudila zaposlenje putem projekta javnih radova. I pored jake konkurencije, mnogi su na ovoj manifestaciji videli svoju šansu.

– Očekujem da ću dobiti posao i početi sa radom. Imam skoro 30 godina radnog iskustva, završila sam osnovnu školu, te sam konkurisala za neki od poslova u skladu sa mojom školskom spremom, kaže Novka Lađević.

Sajam predstavlja dobar primer višegodišnje saradnje lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje, rekao je direktor šabače filijale Branko Filipović.

-Drago mi je da su se svi poslodavci odazvali pozivu za učestvovanje na Sajmu zapošljavanja. Dobro je što javna preduzeća pružaju jednake uslove svim osobama sa invaliditetom prilikom konkurisanja za posao, odnosno da su im omogućene jednake šanse za rad, rekao je Filipović.

– U narednih tri do šest meseci 49 osoba sa invaliditetom obavljaće različite poslove i imati priliku da se dokažu u radu.

– Veoma je važno da poslodavci  na ovaj način dobiju mogućnost da vide kakve potencijale poseduju osobe sa invaliditetom. Takav odnos posebno znači osobama sa invaliditetom, jer kada im se pruži prilika za rad, oni je na najbolji mogući način iskoriste, i pokažu šta znaju i mogu, naglasio je član Gradskog veća Slaviša Savić.

Оставите одговор