Srednjoškolcima 11.000, studentima po 13.000 dinara

0

Konkurs za dodelu 385 stipendija učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova u Beogradu za 2013. godinu i konkurs za dodelu 156 stipendija učenicima sa invaliditetom srednjih škola i studentima sa invaliditetom visokoškolskih ustanova, raspisao je Grad.

Ovakvim gestom podržavamo dalji napredak i nabavku neophodne stručne literature i svega onoga što će talentovanim srednjoškolcima i studentima biti potrebno da bi dalje nastavili da se usavršavaju – rekla je sekretarka za obrazovanje i dečiju zaštitu Ljiljana Jovčić. Ona je dodala da ovim Beograd nastavlja da podržava talentovane srednjoškolce, studente, kao i srednjoškolce i studente sa invaliditetom koji su uložili veliki napor da postignu što bolje rezultate u toku svog školovanja.

Prema rečima gradske sekretarke, zainteresovani mogu preuzeti tekst konkursa sa sajta grada Beograda odnosno Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

– Formirane su komisije koje će nakon pregleda i ocena svih prispelih zahteva objaviti preliminarnu rang-listu, na osnovu koje će studenti moći i da se žale ukoliko smatraju da ona nije u skladu sa onim što oni misle da su postigli. Nakon toga će biti objavljena konačna rang-lista – objasnila je Jovčićeva. Konkurs će trajati do 10. jula, a u roku od 30 dana biće objavljene preliminarne rang-liste, dok će pravo na prigovor biti moguć u narednih osam dana od objavljivanja preliminarnih rang-listi. Iznos stipendije za učenike srednjih škola je 11.000 dinara mesečno po korisniku, za studente visokoškolskih ustanova je 13.000 dinara.

Оставите одговор