Isporučeno svih 30 „španaca“

0

U pogone Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ stigla su i poslednja četiri tramvaja marke „Kaf“ i ovim je završena isporuka 30 naručenih vozila. Tramvaji koji su nedavno isporučeni narednih dana će biti testirani na trasi od Bloka 45 do Ustaničke ulice i do Banovog brda.

Grad je za nabavku 30 popularnih „španaca“ uložio oko 80 miliona evra. Prvi ovakav tramvaj u našu prestonicu je stigao pre dve godine. Trenutno prevoze putnike na linijama 7, 12 i 13, a nakon rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe oni će saobraćati i ka Voždovcu, odnosno na liniji 9, gde putnici najviše žele da ih vide.

Podsetimo, Kafovi tramvaji su niskopodna i klimatizovana vozila. Noseće konstrukcije izrađene su od nerđajućeg aluminijuma, a unutrašnjost od specijalnog ekološkog, nezapaljivog materijala. Opremljeni su video – nadzorom, što je uticalo na to da građani ne uništavaju unutrašnjost vozila. Takođe, vozač u svojoj kabini ima takozvanu „tač skrin“ kontrolnu tablu, gde u svakom trenutku može da se informiše o funkcionalnosti vozila. A umesto retrovizora, postoje dva monitora koja prenose sliku sa dve spoljne kamere. Prilagođeni su i osobama sa invaliditetom.

Оставите одговор